duminică, 4 decembrie 2011


Cum marim rata de refresh a monitorului

Salut prieteni.
În Tutorialul nostru de astăzi vom vorbi despre cum mărim rata de refresh a monitorului,aceasta rata de refresh face parte din placa video ,iar dacă ea este setata corect si la parametri normali vom avea un Pc care va procesa mult mai bine,mai pe scurt pc-ul nostru va functiona ca si viteza mai repede decat Înainte.



Atentie aceste setari functioneaza numai la calculatoarele desktop avand un monitor mai mare de 16 inch,sau la unele modele de Laptop tot cu ecranul mai mare de 16 inch,merită sa Încercaţi totuşi pe orice fel de pc si puteţi vedea care este cea mai mare rata de refresh a computerului dumneavoastra.

Dupa instalarea Windows-ului setarile normale sunt de 60\Hertz ,Însă el poate ajunge pană la 120Hertz,bineînţeles sa Îl setaţi dvs.la 120 hertz,rezoluţia maximă a ratei de refresh de 120 este la rezolutia full Hd,adica 1920\180 Px.

Faceţi click dreapta pe desktop-ul calculatorului si intraţi În obtiunea Properties.
După cum cum puteţi vedea, dupa ce am intrat În Properties ne va apărea acest panou din imaginea stanga,acolo vom intra În secţiunea Settings,apoi monitor.


 Aici vom avea urmatoarele:hertzi vor fi de la 60 pana la 120,dumneavoastra puteti alege 75 de Hertz,după ce ati facut aceasta setare apasati butonul ok,urmat de un restart al calculatorului dumneavoastra.

 După ce aţi restartat calculatorul pe ecranul desktopului puteti da click dreapta si Refresh  la monitor,dupa cum se va putea vedea ,nu exista nici un fel de sacadare,semn ca placa noastra video sa stabilizat cu monitorul nostru.
Asadar prin aceste obtiuni ferme,calculatorul dumneavoastra se va misca mult mai bine decat Înainte,datorita stabilizarii grafice ale placi video.





Va multumim ca ati fost alaturi de noi,nu ezitati sa va spuneaţi parerea pe rubrica de comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu